23948sdkhjf

Veidekke ger järnet i gruvan

Veidekke ska driva ort åt LKAB, 7 000 meter tunnel ska fram under året på en arbetsplats som beskrivs som extremt riskfylld.

Veidekke Anläggning Nord skriver i ett pressmeddelande att företaget fått LKAB:s uppdrag att driva ort i Vitåforsgruvan i Malmberget.

Veidekke har drivit sammanlagt 54 000 ortmeter i gruvan sedan 2014, nu blir det 7 000 till, tunnlar som ska drivas från januari till december 2019.

–  Det var med stor glädje som vi mottog beskedet om fortsatt samarbete med LKAB i Malmberget. Vi har gjort stora investeringar i maskiner och byggt upp ett starkt kompetent team av medarbetare som verkligen ger järnet,  säger Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke Anläggning Nord, i pressmeddelandet.

Veidekke lyfter också fram att företagets medarbetare i Vitåfors vann Veidekke Anläggnings HMS-pris 2018 för sitt systematiska säkerhetsarbete med involverande riskhantering.

Företaget anser att projektet är ett bra exempel på att hög produktivitet och hög säkerhet går hand i hand och hävdar att man, tillsammans med LKAB och samarbetspartners, skapat ett engagemang för arbetsmiljöfrågor långt utöver det vanliga och att detta har generat noll allvarliga skador i en extremt riskfylld miljö.

I projektet ingår ortdrivning inklusive bergförstärkning samt lastning och transport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079