23948sdkhjf

Positiv rapport med nya mål från ABB

ABB redovisar ett fjärde kvartal som låg i linje med förväntningarna.  Under 2018 förde man företaget tillbaka till tillväxt och levererade en stark order- och intäktstillväxt.

 ABB redovisar ett rörelseresultat på 584 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2018 (664). Detta är över analytikernas prognoser.  Även intäkterna låg över förväntan och uppgick till 7.395 miljoner dollar (6.804). Orderingången landade på 6.985 miljoner dollar (6.328). Snittestimatet på denna punkt låg på 7.001 miljoner dollar.

 - Under 2018 förde vi företaget tillbaka till tillväxt och levererade en stark order- och intäktstillväxt. Vi drev högsta tillväxttakt med vårt erbjudande inom Robotics and Motion och spelade en viktig roll i den pågående återhämtningen för processindustrierna med vår industriautomatiseringsverksamhet och digitala lösningar med ABB Ability. Vi kommer fortsätta att driva resultatförbättringar inom Electrification Products och inom företaget generellt, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer i rapporten.

 I samband med rapporten lämnade ABB även nya finansiella mål och bekräftar samtidigt de mål för koncernen som aviserades i samband med avyttringen av affärsområdet Power Grids i december.

Bolaget satsar på medellång sikt att nå en operationell ebita-marginal på 15–19 procent för division Electrification, 12–16 procent för Industrial Automation, 14–18 procent för Motion och 13–17 procent Robotics & Discrete Automation.

För hela koncernen anges målet om en operativ ebita-marginal på 13–16 procent, i linje med vad som kommunicerades i samband med Power Grids-försäljningen i december, samt en årlig intäktstillväxt på 3–6 procent.

 - I slutet av 2018 satte vi kurs mot ett nytt ABB som ledare inom pionjärteknik i digitala industrier. Vi tillkännagav tre omvandlingsåtgärder för att fokusera vår portfölj, förenkla och helt återställa vår affärsmodell liksom stärka de ledande affärspositionerna för vårt företag. Vår tro på ABB:s framtid speglas i den föreslagna tionde utdelningsökningen i följd till 0,80 CHF, säger Ulrich Spiesshofer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422