23948sdkhjf

SCA redovisar klimatpåverkan

SCA har för första gången redovisat företagets effekt på klimatet. Vid ett seminarium på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i början av veckan redovisade SCA verksamhetens klimateffekt för ett hundratal seminariedeltagare från forskning, politik, myndigheter och media.

Vid seminariet medverkade bland annat SCAs koncernchef Ulf Larsson och hållbarhetschef Katarina Kolar.

– Det är alltmer uppenbart att klimatet är vår tids ödesfråga. Skogen pekades ut som en viktig del av lösningen på klimatutmaningarna redan vid klimatmötet i Paris 2015. Vi såg det som viktigt att försöka förtydliga och kvantifiera den nytta som skogen och skogens produkter har för klimatet, liksom också att transparent redovisa den belastning på klimatet som vår verksamhet också innebär, säger Björn Lyngfelt, kommunikationsdirektör på SCA, till Process Nordics systertidning Skog Supply.

Björn Lyngfelt berättar att SCA kommer att redovisa effekten på klimatet av SCAs verksamhet, negativ likaväl som positiv, i årsredovisningen för 2018.

– Vi kommer att fortsätta följa och redovisa dessa viktiga uppgifter även framgent för de intressenter som följer SCA, säger han.

Enligt Björn Lyngfelt visade SCAs presentation att den samlade effekten på klimatet av SCAs verksamhet är positiv och uppgår till cirka åtta miljoner ton koldioxidekvivalenter, vilket uppges vara mer än de samlade utsläppen av fossil koldioxid från all lastbilstrafik och allt inrikesflyg i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11