23948sdkhjf

Snart dags för Hannover Messe

Arrangörerna räknar med cirka 6500 utställare från 75 länder samt ungefär 220 000 besökare till industrimässan Hannover Messe 1-5 april i år. Process Nordic deltog nyligen i ett förmöte för att få veta mer om mässans fokus.

Några axplock ur programmet är maskininlärning och AI.

— Mer än 100 konkreta applikationer med fokus maskininlärning kommer att visas på Hannover Messe, det är något du inte kan hitta på någon annan plats i världen, säger Jochen Köckler, vd för mässan.

För den som istället är intresserad av den nya 5G tekniken så kommer det byggas upp en 5G-arena där potentialen för industrin kommer att visas upp.

Mässan handlar inte bara om maskiner utan även samverkan mellan maskiner och människor, med en konferens den 3 april kring hur digitaliseringen påverkar den framtida arbetaren och organisationen.

Övriga exempel i det fullspäckade programmet är lättvikt och diskussion kring vad som kommer efter Industri 4.0

I år är Sverige partnerland till mässan under mottot: Sweden Co-Lab.

— Tanken är att vi ska visa upp den svenska modellen med starka innovationer och framförallt samarbete. Universitet, regeringsföreträdare och ett hundratal företag deltar. Det här är en långsiktig investering för Sverige och företagen, säger Per Thöresson Sveriges ambassadör i Tyskland.

De svenska företagen är en blandning mellan de största som ABB och Tetra Pak, små och medelstora företag men även startupföretag. Sverige har sedan tidigare ett partnerskap med Tyskland inom mobilitet, digitalisering, e-hälsa och testbäddar.

Att se generella trender bland utställarna är svårt, men vissa ord återkommer ofta till exempel bionik, det vill säga att funktion är inspirerade av naturen. Festo lanserar ett gripverktyg som plockar upp saker precis som kamelontens tunga fångar insekter. Ziehl-Abegg nya fläkt har utformats med inspiration i knölvalens skinn och en ugglas vingar för att ge minskat luftmotstånd och lägre bullernivåer.

Vi bjuder på entrékort till Hannover Messe

Genom ett samarbete med Hannover Messes:s svenska representant, Trade Fair Agency, erbjuder Process Nordic dig som läsare ett kostnadsfritt entrékort till mässan den 1-5 april 2019. Entrékortets värde uppgår till ca 700 kr (70 Euro) och gäller för mässans alla dagar. För att få ditt kostnadsfria entrékort, vänligen kontakta Trade Fair Agency på biljetter@tradefairagency.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069