23948sdkhjf

Stora Enso varslar – kan komma fler

Stora Enso rustar sig för en mindre gynnsam konjunktur och varslar 23 tillsvidareanställda. Om detta varsel följs av flera är ännu för tidigt att avgöra.

Som Process Nordic tidigare skrivit så har förberedelserna för sämre tider på Stora Enso pågått en tid, något som bekräftats av företagets vd Karl-Henrik Sundström. Under februari rullar därför företaget nu ut ett antal åtgärder för att sänka sina kostnader.

Nu drabbas Ala sågverk i Ljusne söder om Söderhamn när Stora Enso gör strukturella förändringar för att spara pengar och behålla lönsamheten. 23 av de 110 tillsvidareanställda varslas om uppsägning. Utöver detta varslas också 12 anställda på Stora Ensos sågverk i estländska Imavere.

– Vi gör dels förbättringsåtgärder. Vi ser investeringar framåt. Men vi ser också lägre beläggning framåt i vår komponentfabrik så vi kommer behöva ta bort ett skift där, säger Christer Rosén, platsansvarig på Ala sågverk till SVT Nyheter Gävleborg.

Enligt Christer så syns nu efter ett par goda år starka tendenser till sämre tider vilket föranlett en rad förberedande åtgärder. På en fråga om detta är ett varsel i raden av många så svarar han:

– Det är för tidigt att säga. Men vi gör ju detta för att bättre kunna möta framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157