23948sdkhjf

Tysk aktör köper svenskt vattenreningsföretag

Det tyska vattenteknikföretaget EnviroChemie GmbH har förvärvat Processing AB som är leverantör av vattenrening för publika simhallar samt leverantör av vattenreningslösningar för industriella kunder.  

EnviroChemie, som ingår i SKions vattenportfölj, levererar vatten- och avloppsreningsverk samt tjänster inom den industriella och kommersiella sektorn. Man levererar standardiserade, modulbyggda, anpassade och platsbyggda vattenbehandlingslösningar för kunder inom industriell och kommersiell verksamhet.
Dr. Jörg Krause, VD, EnviroChemie GmbH, säger:

– Förvärvet av Processing är en spännande utveckling för båda företagen. EnviroChemie fortsätter sin framgångsrika tillväxt som en ledande leverantör för industriella vattenreningslösningar och tjänster. Tillsammans med Processing får vi tillgång till en ny geografisk region. Tack vare Processings ledande position inom badsektorn får vi möjlighet att tillsammans vidareutveckla den industriella vatten- och avloppssektorn, samtidigt som Processing ytterligare stärker sin position inom den offentliga badsektorn. Vi ser fram emot att samarbeta med hela Processing Teamet som numera är en del av EnviroChemie.

Per Martin, VD och koncernchef, Processing AB, säger:
– Vi ville ha en stark partner som kan stödja oss i att vidareutveckla vår industriella vattenreningsverksamhet i Norden. Genom att vara en del av EnviroChemies struktur kommer denna process kunna genomföras mycket snabbare, samtidigt som vi bibehåller vår starka marknadsposition inom offentliga simhallar. EnviroChemie erbjuder en oöverträffad kompetens inom industriell processvattenrening och lösningar för avloppsvattenrening samt leverans av vattenbehandlingskemikalier som till exempel antiskalanter och jonbytarmassor.

Om EnviroChemie
EnviroChemie erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster baserade på biologisk, membranfiltrering och kemisk-fysikaliska processer. EnviroChemie erbjuder även tjänster som anläggningsdrift och förbrukningsvaror.
Grundades: 1976
Anställda: 600 (2018)
Huvudkontor: Rossdorf nära Frankfurt/M., Tyskland
Internationellt etablerade i: Österrike, Benelux, Bulgarien, Storbritannien, Marocko, Polen, Ryssland, Schweiz, U.A.E.

Om Processing
Processing erbjuder omfattande vattenreningslösningar för offentliga simbassänger och levererar också produkter och lösningar till kunder inom industriell vattenbehandling. Processing har huvudkontor i Sverige och med dotterbolag i Norge, Finland och Danmark.
Grundades: 1971
Anställda:> 100 (2018)
Huvudkontor: Kungsbacka nära Göteborg, Sverige
Internationell etablerade i: Norge, Danmark, Finland

Om SKion:
EnviroChemie ägs av SKion GmbH, ett investeringsbolag baserat i Bad Homburg, Tyskland, som i sin tur ägs av den tyska entreprenören Susanne Klatten. SKions portfölj omfattar företag som Altana, SGL Carbon, Nordex, Avista Oil och Gemalto. I vattenreningssegmentet ingår, förutom EnviroChemie, SKions vattenportfölj ELIQUO WATER GROUP som omfattar SKions europeiska kommunala vattenverksamhet, samt Ovivo som är en global leverantör av process- och avloppsreningslösningar inom energi- och elektroniksektorn. Ovivo är även leverantör till den kommunala vattenmarknaden i Nordamerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125