23948sdkhjf

Startup-företag får stöd av jätte

Stora Enso har valt ut de sex startup-företag som kommer att medverka i företagets andra acceleratorprogram – ett startup-initiativ som Stora Enso genomför i samarbete med Aalto University Developing Entrepreneurship (Aalto ENT) och Vertical Accelerator.

Acceleratorprogrammet är en möjlighet för nytänkande startup-företag och Stora Enso att aktivt utveckla nya idéer och innovativa lösningar. Årets program fokuserar specifikt på den cirkulära ekonomin, i synnerhet kring cirkulära lösningar, materialhantering, förpackningar, sortering och återvinning samt energi.
– Med de globala megatrender som vi ser kommer den cirkulära ekonomin att spela en viktig roll under de kommande åren, såväl för företagen som för samhället i stort. Vi samarbetar med startup-företag för att utforska hur Stora Enso bäst kan bidra. Vi har fantastiskt positiva erfarenheter från vårt första Acceleratorprogram som har resulterat i två pågående samarbeten inom förnybara lösningar med Sulapac och Trä Group, säger Malin Bendz, global HR-chef hos Stora Enso.

De sex startup-företagen valdes ut i en omfattande urvalsprocess. Efter att ha skickat in en skriftlig ansökan och en video utvärderades över 85 startup-företag som sedan filtrerades ned till de 40 bästa. Efter granskning av representanter från Stora Enso och Vertical bjöds 20 av dessa företag in till ett urvalsevent över två dagar med presentationer och djupgående intervjuer. En lista med tolv startup-företag presenterades därefter för Stora Ensos koncernledning, som valde ut de sex slutliga finalisterna.

Följande startup-företag har valts ut att delta i acceleratorprogrammet 2019:
 Effa, RePack, Alucha, Bloom, MiWa och SFTec.

Under de kommande månaderna kommer dessa startup-företag att arbeta sida vid sida med deltagare från Stora Enso för att tillsammans utforska och vidareutveckla kunskaper, kompetenser, teknologier och marknadsmöjligheter. En del av programmet genomförs även hos Vertical Accelerator, ett av Finlands största och mest framstående företag för startup-samarbeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078