23948sdkhjf

Perstorp varslar

Kemikalietillverkaren Perstorp omorganiserar och 56 anställda varslas om uppsägning, varav 32 vid de svenska anläggningarna i Stenugnsund, Malmö och Perstorp. Förhandlingar med facken har inletts.

Grunden för den nya organisationen blir de tre affärsområdena; Speciality Polyols & Solutions, Advanced Chemicals och Animal Nutrition. Funktionerna Supply Chain och Operations slås samman till en enhet för att öka effektiviteten.

Omstruktureringen är ytterligare ett led i det större förändringsarbete som pågår inom Perstorp.  Nyligen avyttrades verksamheterna Capa och biodieselverksamheten BioProducts, vilket enligt bolaget har stärkt balansräkningen och frigjort kapital.

Bolaget har i sin nya strategiska plan definierat ett antal områden med stor framtida tillväxtpotential:

  • Ytterligare förstärkning av bolagets ledande position på polyolmarknaden
  • Utveckling av marknaden för den ftalatfria mjukgöraren Pevale
  • Expansion på marknaden för Animal Nutrition
  • Etablering av Pro-environment solutions; certifierade produkter tillverkade helt eller delvis med förnybara råvaror

– Allt vi gör på Perstorp handlar om att driva innovation och utveckling som skapar konkurrensfördelar för våra kunder. Den nya organisationen gör oss mer snabbfotade och att vi blir ännu bättre på att möta våra kunders behov. Samarbetet mellan interna funktioner stärks och arbetet inom samtliga interna värdekedjor blir enklare och mer effektivt. Sedan är givetvis kostnadsbesparingar viktiga i en volatil marknadssituation, med tecken på en avkylning i den globala ekonomin. Vårt fokus ligger fast; att realisera möjligheterna för lönsam tillväxt inom de marknadsnischer där vi är ledande, säger Jan Secher, Perstorps vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.133