23948sdkhjf

Nytt utvecklingscenter inom AI

Som en del i Vismas fokus på innovation inom områdena molntjänster, artificiell intelligens (AI) och robotteknik öppnas nu ett nytt teknik- och utvecklingscenter i Košice, Slovakien.
– Vi är mycket glada att kunna öppna ett teknikcenter i den sprudlade högteknologiska regionen runt Košice. Vår kundbas växer snabbt och efterfrågan från kunderna på avancerad teknik i våra produkter och lösningar blir allt större, säger Øystein Moan, vd på Visma.

Investeringar i produktutveckling och innovation är en viktig framgångsfaktor för Visma och tekniken från det nya utvecklingscentret kommer att komma samtliga Vismas marknader till gagn.
Idag har Visma totalt över 3 000 utvecklare och är därmed en av Europas ledande aktörer vad gäller programvaruutveckling baserat på molnteknik. Vismas produkter och lösningar används dagligen av miljoner människor inom ett stort antal branscher och verksamheter, såväl inom privat som offentlig sektor.
– Vårt mål är att vara i framkanten av innovation och programvaruutveckling och för att uppnå det så behöver vi kunna attrahera morgondagens talanger. I vårt nya teknikcenter samlar vi ett stort team av kompetenta utvecklare som kommer arbeta med den senaste tekniken såsom AI och processoptimering med robotteknik, säger Øystein Moan.

Det nya utvecklingscentret ligger i Košice, en sprudlande högteknologisk region och den största staden i östra Slovakien. Målet är att anställa 60 utvecklare till 2020 och växa centret till 200 utvecklare till 2024. Visma kommer att samarbeta med lokala universitet och utvecklargrupper för att attrahera såväl unga talanger som mer erfarna utvecklare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079