23948sdkhjf

Ahlstrom-Munksjö vill stänga en maskin

Ahlstrom-Munksjö överväger att stänga en av sina pappersmaskiner i Stenay, Frankrike, och har därför inlett förhandlingar med de fackliga organisationerna. Enligt bolaget handlar det om att optimera produktionskapaciteten och justera produktutbudet för ensidigt bestrukna papper.

− Vi beklagar effekten av de planerade åtgärderna för våra anställda. För att kunna förbättra vår konkurrenskraft avsevärt och i ljuset av den utmanande marknadsmiljön och med tanke på maskinens kapacitet måste vi vidta strikta åtgärder. Det är den enda vägen framåt för en hållbar framtid, säger Omar Hoek, affärsområde EVP Specialties.

Bolaget motiverar beslutet med att det finns en global överproduktion av denna typ av papper, särskilt i Europa. Om det blir aktuellt med stängning av maskinen kommer produktion att koncentreras till en annan maskin på samma anläggning. Stängningen väntas leda till kostnadsbesparingar på 13 miljoner euro årligen.

Materialet som produceras i maskinen används bland annat till livsmedelsförpackningar.

I Frankrike har Ahlstrom-Munksjö ca 1.800 anställda, åtta produktionsplatser, två globala FoU-centra och ett försäljningskontor. Mätt i antalet anställda är Frankrike det näst största verksamhetslandet i koncernen efter USA och före Sverige. Under året har bolaget offentliggjort en del satsningar på flera övriga produktionsanläggningar i Frankrike. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093