23948sdkhjf

Sverige lyfter automation på Hannovermässan

Sverige har blivit utsett till partnerland till Hannovermässan nästa år. Det kommer innebära att Sverige satsar extra på mässan bland annat med en paviljong med svensk industri generellt men även en paviljong med fokus på automation.

Linda Steen är svensk representant för Deutsche Messe, som anordnar Hannovermässan. Process Nordic fick ett möte med arrangörerna. 

— Vi har en stor svensk paviljong på 1200 m2 där vi kommer lyfta fram Sverige och den svenska industrin 

Business Sweden har fått regeringens uppdrag att leda projektet med Sverige som partnerland.  

— Tanken är att vi ska ha en produktionskedja från R&D till färdiga produkter i paviljongen. Där ska svenska företag som är med i satsningen kunna positionera sin bästa produkt i kedjan, säger Luciano Benitez från Business Sweden. 

Det kommer vara mycket event med workshops och seminarium samt bra mötesplatser där företag kan sitta och diskutera affärer. Dessutom kommer den svenske statsministern att närvara. 

Det vill highlighta är hur duktiga vi är på att samverka mellan alla olika sektorer och företag, förklarar Luciano.  

Förutom den nationella paviljongen blir det dessutom en automationspaviljong som är ett samarbete mellan Svenska Mässan och Automation Region.  

Vi samlar svenska företag inom automation där de har möjlighet att hitta nya marknader och samarbetspartners och visa den starka automationsindustri som vi har i Sverige, säger Catarina Berglund Automation Region.  

Arbetet med planeringen har nu startat och en viktig del är att locka företag att delta. En dag i den nationella paviljongen kommer att ägnas åt automation som sedan följs upp i automationspaviljongen.  

Svenska Mässan representeras av Annika Persson och det är också till henne intresserade automationsföretag som vill delta ska vända sig. Hon förklarar varför Svenska Mässan arbetar med detta.  

— På mässan Scanautomatic och ProcessTeknik jobbar vi med att utveckla mötesplatserna tillsammans med Automation Region genom bland annat olika seminarier. Därför är det naturligt att vi fortsätter vårt partnerskap och gör en automationspaviljong.  

Hon önskar att många företag ska bli intresserade och vilja vara med att forma paviljongen på bästa sätt. Trots att Sverige bara är partnerland nästa år tänker hon att automation även ska vara viktigt framöver.  

Vi hoppas att detta kan bli en långsiktig satsning som kan återkomma varje år framöver. Det är en otrolig förmån att kicka igång detta i samband med att Sverige är partnerland. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.564