23948sdkhjf

SKF levererar till BillerudKorsnäs

KF leverererar den senaste generationen online övervakningssystem SKF IMx till BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Gävle för övervakning av kritisk maskinutrustning. Installationen som är i sitt slutskede omfattar online system för valsar och cylindrar på Pappersmaskin 5 (PM 5). Systemet gör det möjligt för servicetekniker att tidigt upptäcka avvikelser i anläggningen och sätta in rätt underhållsåtgärder.

–SKF IMx systemen används i anläggningar världen över och är resultatet av mångårig erfarenhet och forskning på området, säger Lars Erik Heed vibrationsspecialist på SKF i Sverige.

Övervakningen av valsar och cylindrar i torkparti i PM5 sker med SKF IMx online system som levereras i 16 och 32 kanalers versioner. Systemet mäter simultant och ger användaren en direkt bild av maskinens prestanda. Systemet fungerar också som ett verktyg för tillståndsbaserat underhåll där servicetekniker tidigt kan upptäcka problem och utföra rätt åtgärd vid planerade underhållsstopp.

Förutom vibrationer mäter också systemet varvtal, tryck och temperatur. Det går även att koppla in partikelräknare i IMx-enheten. SKF erbjuder också ingenjörssupport som stöd vid lager- och maskinrelaterade problem i syfte att öka maskinlivslängd och öka tillgängligheten i maskinparken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081