23948sdkhjf

SSAB investerar och avvecklar

SSAB Europe kommer att investera SEK 300 miljoner över en 2-årsperiod för att öka effektiviteten inom rörprodukter. Rörverksamheten kommer också att koncentreras för att stärka konkurrenskraften.

Målet är att öka volymerna inom premieprodukter, som har en högre lönsamhet relativt standardprodukter. Ett led i denna strategi är att öka produktionen av rörprodukter. Investeringen avser en uppgradering av produktionslinjerna i Tavastehus. Ett program för att utveckla och investera i övriga produktionsorter för rör kommer att presenteras vid ett senare datum.

För att öka effektiviteten kommer rörverksamheten i Lappvik att avvecklas och helt upphöra vid slutet av 2020. I Lappvik finns 115 medarbetare och en nedragning av bemanningen kommer ske gradvis under perioden 2019-2020. Samtliga anställda i Lappvik kommer att erbjudas anställning vid SSAB Europes andra finska verksamheter.

SSAB Europe har idag rörproduktion i Tavastehus, Lappvik och Pulkkila och produktion av spiralsvetsade rör i Oulainen (Oulais) samt produktion av profiler i Toijala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079