23948sdkhjf

Utökar vibrationsmätningen online

Papperskoncernen Nordic Papers anläggning i värmländska Bäckhammar har utökat onlineövervakningen på en pappersmaskin till att även omfatta drifterna.
Maskinkomponenter som inkluderas i den senaste installationen är lager i motorer, kardanaxlar, samt lager och drev i växellådor.

De mätsystem som installerats är både Intellinova Parallel EN, det senaste och mest kraftfulla onlinesystemet i produktfamiljen Intellinova, samt Intellinova Compact. Intellinova Parallel EN består av sexton kanaler vibration som alla mäter parallellt och som erbjuder en omfattande flexibilitet för konfiguration av komplexa mätuppdrag. Intellinova Compact har åtta vibrationskanaler.

Totalt installeras fyrtio DuoTech accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning i samma sensor med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD, så kallad HD-teknologi. Mätmetoderna ger lång förvarning mot nedsatt mekanisk kondition, med tydliga mätresultat för enkel skadeidentifiering och god underhållsplanering.

Installation har skett löpande under den gångna våren och sommaren, och systemet beräknas vara driftsatt och klart i dagarna, när PM4 startar igen efter årets höststopp. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08