23948sdkhjf

Nätverksguider för ökad digital säkerhet

Rockwell och Cisco har släppt nya nätverksguider som ska hjälpa företag att förverkliga drömmen om industriell IoT med gällande industrisäkerhetspraxis.

Oavsett om det är en operatör som kvalitetssäkrar på en iPad eller chefer som jämför produktionen på olika anläggningar så är mobil och molnbaserad uppkoppling mer eller mindre normalt i industridrift numera. Men cyberattacker kan dra fördel av just sådana uppkopplingar för att stjäla formler eller ta över en anläggning.

Rockwell Automation och Cisco har därför släppt nya nätverksdesignguider och en vitbok som hjälper företagen att koppla upp mobilenheter och implementera molnuppkopplingar nod-till-nod med gällande säkerhetspraxis.

Guiderna ger företagen gällande praxis för trådbundna och trådlösa nätverksarkitekturer vid implementering av molnbaserade och mobila IoT-industrilösningar.

Den nya ID- och mobilitetstjänstguiden hjälper företagen att koppla upp mobilenheter så att säkerhetsriskerna går att hantera. Guiden bygger på Ciscos Identity Services Engine-plattform och stöder industrisäkerhet genom att identifiera, auktorisera och upprätta mobiluppkopplingar på tre nivåer: enhet, applikation och användare. Guiden hjälper även användarna att etablera enhetliga och självständiga WLAN-arkitekturer och hantera självbetjänande, trådlös access.

- Mobilenheterna ändrar hur vi ser på och styr produktionen. Personalen har analysaccess på surfplattor för bättre produktionsbeslut även när de inte är vid utrustningen. Och de använder innovationer som FactoryTalk TeamONE-appen från Rockwell Automation för att samarbeta via sina smartphones. ID- och mobilitetstjänstguiden får igång de här funktionerna i anläggningarna med bibehållen säkerhetsnivå, säger Gregory Wilcox, global teknik- och affärsutvecklingschef på Rockwell Automation.

Den nya molnuppkopplingsguiden ger användaranvisningar för FactoryTalks Cloud-gateway som upprättar en säkrare uppkoppling från fabriksgolvet mot molnbaserade applikationer som FactoryTalk Analytics for Machines. Nod-till-nod-uppkoppling är viktigt vid implementering av funktioner som fjärrövervakning och -support. Designguiden tar upp de olika säkerhetsåtgärdsnivåerna som bör vara relevanta för små och stora företag.

- Industriföretag fokuserar ibland mycket på att skapa en informationssökväg till molnet men glömmer bort säkerhetsbehoven. Molnuppkopplingsguiden hjälper företagen att upprätta nod-till-nod-molnuppkopplingar samtidigt som både datasökvägar och anläggningsnätverk förblir skyddade mot cyberhot, säger Todd Gurela, senior director Industry Solutions Group hos Cisco.

Rockwell Automation och Cisco kompletterade nyligen även sina CPwE-industrisäkerhetsdesignguider.  

Den nya industribrandväggsguiden innehåller flera case av industribrandväggar och tar upp applikationskrav, tekniker och designöverväganden. Maskinkonstruktörer kan exempelvis lära sig att använda brandväggar för att förhindra anläggningstäckande trafik att avbryta maskinprestandan.

Den tidigare släppta Industrial Demilitarized Zone (IDMZ)-guiden är uppdaterad med nya applikationer för användning med mjukvarorna FactoryTalk VantagePoint och FactoryTalk ViewPoint software från Rockwell Automation.

CPwE-innehållet är avsett att hjälpa till i industridriftdesignen och vid implementeringen av en skalbar, tillförlitlig, säker och framtidssäkrad, anläggningstäckande industrinätverksinfrastruktur.

CPwE-industrisäkerhetsramverket ger en helhetslösning i flera lager enligt industrisäkerhetsstandarder som IEC-62443 och NIST 800-82. CPwE-testning och -validering sker enligt Ciscos Validated Design (CVD)- och Ciscos Reference Design (CRD)-metoder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096