23948sdkhjf

Säljer förgasning till Tyskland

Cortus Energy har skrivit ett intentionsavtal (LOI) med det tyska företaget Infinite Fuels GmbH. Syftet med LOI:et är att ett samarbete ska utvärderas för att bygga produktionsanläggningar för förnybar energi baserad på förgasning av biomassa med WoodRoll-processen. En första projektmöjlighet för biometan, syntetisk naturgas (SNG) har valts för start av det kommande samarbetet.

I norra Tyskland utvecklar Infinite Fuels ett projekt tillsammans med ett stort återvinningsföretag för att producera SNG genom förgasning av biomassa och restprodukter. Denna första projektmöjlighet är baserad på förgasning av biomassa där syntesgasen från förgasningsprocessen omvandlas till SNG i en nedströms katalytisk process. SNG matas sedan in i naturgasnätet. Ett LOI har tecknats med Infinite Fuels om ett samarbete där den första möjligheten kan bli ovanstående projekt. Status för projektet är att en betydande finansiering finns och att denna möjlighet kan bli en order för Cortus 2019.

− Även om detta samarbete inte löser våra kortsiktiga finansieringsbehov är vi mycket glada att utvärdera detta samarbete med en sådan kompetent partner för den tyska SNG-marknaden och dess stora potential. Det är i sammanhanget värdefullt att Infinite Fuels haft goda kunskaper om WoodRoll sedan tidigare och är bekanta med teknikens viktigaste konkurrensfördel, ren syntesgas, säger Rolf Ljunggren, vd Cortus Energy.

I tidningen Process Nordic nr 7 beskrivs tekniken i samband med invigningen av en anläggning hos företaget Höganäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1