23948sdkhjf

Gasum köper finska bolag

Gasum köper upp det finska företaget Enegias energimarknadstjänster. Det innebär att Enegia Consulting Oy, Energia Portfolio Services Oy och IntSream Oy blir en del av Gasum. Gasum AB och Enegia Group Oy fattade beslut om affären den 31 augusti 2018.

Förvärvet stärker Gasums nordiska strategi genom att möjliggöra en utvidgning av tjänsterna på grossistmarknaden för energi och skapa en plattform för att utöka produktutbudet till kunderna. Gasum kommer i och med uppköpet att utöka sitt tjänsteutbud på naturgasmarknaden och i hela bolagets verksamhetsområde i de nordiska länderna och även i fortsättningen tillhandahålla ett brett utbud av tjänster till sina kunder.

– Förvärvet av energiexpertföretaget Enegias energimarknadstjänster är strategiskt viktigt för vårt bolag. Det känns bra att inleda integreringen av våra bolag och fungera som en vägvisare inom energibranschen. Bolagsaffären stärker vår strategi genom att vi kan erbjuda ännu mer heltäckande tjänster åt våra befintliga kunder. Förvärvet ger oss också en bra plattform för att utveckla vårt produktutbud framöver genom att utvidga tjänsterna både geografiskt och genom att tillhandahålla nya tjänster på gasmarknaden, säger Gasums vd Johanna Lamminen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109