23948sdkhjf

Ahlstrom-Munksjö investerar i Sydamerika

Ahlstrom-Munksjö investerar 21 miljoner euro i verksamheten Coated Specialties för att förbättra förmågan och flexibiliteten vid Jacarei-fabriken i Brasilien samt betjäna kunder i Sydamerika med ett bredare erbjudande.

Projektet förväntas vara klart under tredje kvartalet 2019 och kommer att öka pappersmaskinens bestruknings- och kalandreringskapacitet. Ombyggnaden kommer att göra det möjligt för Ahlstrom-Munksjö att erbjuda effektivare högkvalitativa bestrukna produkter på en marknad där efterfrågan på förädlade bestrukna papper har varit god under de senaste åren.

Uppgraderingen av produktionslinjen kommer att förbättra företagets flexibilitet för att leverera ett bredare sortiment av produktkvaliteter, vilket bättre motsvarar kundernas behov. Linjen möjliggör också nya innovationer inom befintliga och nya produktområden.

– Investeringen visar vårt långsiktiga engagemang på den sydamerikanska marknaden och vår ambition att upprätthålla en ledande position inom bestrukna specialpapper. Vi kan bättre tjäna och växa med våra kunder samtidigt som vi fortsätter att utveckla produkter med hög presetanda och hållbarhetsfördelar, säger Daniele Borlatto, Excecutive Vice President Industrial Solutions.

I april ingick Ahlstrom-Munksjö ett avtal om att förvärva MD Papéis 'Caieiras specialpappersbruk, beläget i närheten av Jacareì, i Sao Paulo-området. Efter förvärvet kommer Ahlstrom-Munksjös närvaro i Brasilien att bestå av tre verksamhetsanläggningar, samtliga nära Sao Paolo, med över 700 personer och med en omsättning på cirka 200 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094