23948sdkhjf

Förvärv öppnar för nya teknologier

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Brooks Automations kryotekniska verksamhet. Den kryotekniska verksamheten har huvudkontor i Chelmsford i Massachussetts och omkring 400 anställda.

– Förvärvet av Brooks kryotekniska verksamhet ger oss tillgång till nya teknologier och produkter som kompletterar vårt nuvarande erbjudande inom vakuumkammarlösningar. Vi kommer nu att utöka användningsområdena för produkterna och teknologierna även till verkstadsindustrin, samt de framväxande marknaderna inom medicin och energi, säger Geert Follens, chef för affärsområdet vakuumteknik inom Atlas Copco.

Läs också: God lönsamhet i tuffa marknadsförhållanden

Brooks Automation är med varumärkena CTI Cryogenics och Polycold marknadsledande inom avancerade kryopumpar och därmed förenliga produkter för halvledarindustrin.

Förvärvet kompletterar Atlas Copcos existerande teknologier med en ny produktlinje bestående av högvakuumpumpar för att optimera borttagandet av vattenånga och väte, vilket är kritiskt för vissa industriella processer och processer för att tillverka halvledare.

Förvärvet finansieras helt med likvida medel från Atlas Copcos egna tillgångar, och är föremål för godkännande från myndigheter. Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11