23948sdkhjf

Satsar på automatiserad fabrik

Ett toppmodernt center för tillverkning av stora golvskåp är för närvarande under uppbyggnad på Rittals Rittershausen-fabrik.

Fabriken är baserat på principerna för Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av processer och helt automatiserade profil-, svets- och paneltillverkningsenheter.

Investeringen omfattar 120 miljoner euro, 1,3 miljarder kronor.

– Vårt mål är att skapa världens mest moderna center för tillverkning av stora kapslingar. För detta ändamål har vi börjat omvandlingen till Industri 4.0. Vi sätter nästa standard i Rittals produktionssystem för våra världsomspännande tillverkningsenheter - baserad på principen "One Rittal, one standard", säger Carsten Röttchen, VD International Production på Rittal.

Processförbättringarna omfattar kunskapsbaserade system som ständigt utvecklas genom datanätverk och analys. Tendenser kan upptäckas i realtid då de uppstår genom kontinuerliga jämförelser av produktionsutfallet och statistiska processer. Som ett resultat kan tillverkningsproblem undvikas och toleranser kan bevakas för att uppnå processens höga kvalitetskrav. Dessutom används förutsägande underhållsdata för att förbättra den tekniska tillgängligheten hos produktionsanläggningarna.

Volymproduktionslinjerna har även helautomatiska svetssystem. 31 robotar för svetsning och hantering säkerställer att transport- och svetsprocesserna löper tillförlitligt inom anläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094