23948sdkhjf

Regeringen tillsätter kommitte för Industri 4.0 - uppdaterad artikel

För att höja nyttogörandet och bättre ta tillvara potentialen som digitalisering och innovation för med sig inrättar regeringen en kommitté inriktad på tvärsektoriell policyutveckling kopplad till den fjärde industriella revolutionens teknologier. 

Kommittén ska bistå regeringen i arbetet med att identifiera policyutmaningar, bidra till att minska osäkerheten kring gällande regler och påskynda policyutveckling kopplad till den fjärde industriella revolutionens teknologier inom inledningsvis tillämpningsområdena precisionsmedicin, uppkopplad industri samt uppkopplade och automatiserade fordon, farkoster och system. En referensgrupp, med representanter från Regeringskansliet, myndigheter, regionala aktörer, näringslivet och organisationer med erfarenhet av policyutveckling, ska knytas till kommittén. 

Kommittén ska för åren 2019 och 2020, senast den 31 december, lämna en delrapportering av arbetet dittills. Uppdraget ska slutredovisas senast den 31 december 2021. 

Ordförande för kommittén blir Jon Simonsson. Han kommer närmast från rollen som enhetschef för innovation, forskning och kapitalförsörjning på Näringsdepartementet och ansvarar även för regeringens utlandsbaserade innovations- och forskningsråd. Han har lång chefserfarenhet från privat sektor, bland annat som entreprenör och Vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081