23948sdkhjf

Ska lyfta framtidens tillväxtföretag

Sting Bioeconomy är en ny spetsinkubator som nu lanseras, den ska bidra till att utveckla innovationer inom området skogsbaserad bioekonomi och öka antalet snabbväxande företag inom detta område.

Satsningen är ett samarbete mellan det världsledande klustret inom skogsbaserad bioekonomi, Paper Province, Region Värmland, Karlstad Kommun och Sting, Nordens ledande inkubator för startups med hög tillväxtpotential.

Den nya inkubatorn får sitt säte i Karlstad med målsättningen att utnyttja Värmlands starka position inom skogsbaserad bioekonomi. Här finns världsledande industri med storföretag som Rottneros och Nordic Paper, samt ett starkt bioekonomikluster i form av Paper Province. Som partner i satsningen medverkar Stockholmsbaserade inkubatorn Sting, som kommer att bidra med sin erfarenhet av att utveckla högteknologiska startups samt sitt internationella nätverk av investerare och affärskontakter.

Vd för den nystartade inkubatorn blir Victor Isaksen, en erfaren entreprenör och skogsägare och han blir nu

– Nu ska vi bygga upp Sting Bioeconomy till ett världsledande ekosystem för unga lovande bolag med fokus på hållbara tjänster och produkter baserade på förnyelsebara resurser. Samarbetet med Sting, som ju är internationellt erkänd som en av världens bästa inkubatorer, ska bli väldigt spännande, säger Victor.

Sting har sedan starten 2002 stöttat drygt 240 bolag att komma igång och nå en internationell marknad. Bolagen omsätter idag över 2,1 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063