23948sdkhjf

Nu börjar Robotlyftet

Ett pilotprojekt inleds nu i september på fyra orter under namnet "Pilar".
Det är Tillväxtverket som ligger bakom Robotlyftet. Tanken är att främja automatisering och robotisering inom mindre och medelstora företag i tillverkningsindustrin.

Bakgrunden är den snabba utveckling som sker vad gäller ökad digitalisering, automatisering och robotisering.

Det här innebär en möjlighet till att effektivisera. Samtidigt finns det utmaningar. De mindre och medelstora företagen har ofta mindre resurser och dessutom ibland inte kunskaper kring hur automation och robotisering kan stärka deras utveckling.

Robotlyftet arbetar för att företagen ska öka sina investeringar i automation. Organisationen Swira samarbetar med Tillväxtverket vad gäller det här.

Här är datumen för pilotprojektet "Pilar":

Luleå 3/9, Karlstad 11/9, Landskrona 18/9 och Borås 25/9.

På varje ort ovan genomförs ett robotautomationsseminarium. Det hålls också en så kallad ”Automation Expo” där robotleverantörer, komponentleverantörer och systemintegratörer visar sina produkter och tjänster.

På länken nedan går det att hitta mer information och även göra en anmälan:

www.swira.se kalender

Swira (Swedish Industrial Robot Association) är en branschförening som arbetar med att stimulera utveckling och användning av robotteknik. Tanken är att vara ett samlande forum för intressenter inom svensk robotautomation. De menar att spridning och rätt användning av industrirobotar och servicerobotar är nödvändigt för att behålla konkurrenskraften i svensk industri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093