23948sdkhjf

Wärtsilä bygger nytt forskningscentrum

Wärtsilä bygger ett nytt Smart Technology Hub-forsknings-, produktutvecklings- och produktionscentrum i Vasklot i Vasa. Till centrumet kommer man att från och med år 2020 flytta all Wärtsiläs verksamhet och personal i Vasa centrum samt logistik och underhållets verkstadsverksamhet i Runsor.
Wärtsilä investerar 83 miljoner euro i projektet och summan koncentreras till centrumets moderna testnings- och produktionsteknik. De totala investeringarna i Smart Technology Hub kommer att uppgå till 200 miljoner euro bestående av kontors- och fabriksbyggnader, logistik och infrastruktur. Fokus är testning och produktutveckling av lösningar inom marin-, olje- och gasindustrin samt nya energisystem.
Smart Technology Hub kommer att inbjuda till samarbete mellan aktörer och forskning inom branschen. Målet är att skapa ett partnercampus där forskning och produktutveckling utförs tillsammans med Wärtsiläs kunder och leverantörer, med startupföretag inom branschen och med universitet.
– Goda idéer föds inte i ett vakuum, säger Vesa Riihimäki, VD för Wärtsilä Finland Oy. Genom att föra samman experter från olika yrkesområden, såväl företags- som universitetsvärlden, bygger vi en inspirerande omgivning för nyskapande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094