23948sdkhjf

Undervattensdrake snart verklighet

Miljöteknikbolaget Minesto har slutfört de inledande driftsättningstesterna av företagets undervattensdrake DG500 för havsenergitekniken Deep Green utanför nordvästra Wales kust.

Under de första testerna har en rad funktionaliteter såsom kraftverkets kontrollsystem, system för sjösättning och urtagning, anslutningar samt kommunikationssystem testats och verifierats i olika väderförhållanden. Resultaten av de inledande driftsättningstesterna har analyserats med slutsatsen att Minestos så kallade undervattensdrake DG500, som producerar förnybar el från havsströmmar, är redo att börja "flyga" i kompletta banor.

Detta är ett betydande steg mot vårt yttersta mål att bevisa det kompletta DG500-systemet. Driftsättningen har genomförts på ett säkert sätt, vilket är särskilt viktigt med tanke på att detta projekt är det första i sitt slag, med många innovationer involverat, kommenterar Minestos operative chef David Collier bolagets framsteg.

Minesto fortsätter nu driftsättningsprogrammet för att uppnå milstolparna att flyga kompletta banor samt verifiering av elproduktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127