23948sdkhjf

Ny teknikstudie om apparatskåp

En studie från det tyska forskningsinstitutet ISW visar att företag som fortfarande använder projektstyrda eller arbetsdrivna arbetsmetoder för sina apparatskåp kan spara 45 procent av den tid som krävs för deras tekniska processer genom att byta till funktionsorienterade, modulära elschema.

Det genomsnittliga kopplingsschemat för ett apparatskåp består av 320 sidor och den genomsnittliga tiden som krävs för dragning av ledningar enligt detta schema är 54 timmar, vilket motsvarar 49 procent av den totala tid som krävs för byggnationen av ett skåp.

För ett genomsnitt på 500 ledningar per apparatskåp används nästan 17 timmar för att läsa dokumenten. Detta är några exempel från undersökningen ”Control Cabinet Manufacturing 4.0 - En studie om potentialen för automation och digitalisering inom tillverkning av kontrollskåp och ställverk för maskin- och systemteknik” publicerad av det tyska forskningsinstitutet ISW (Institut für Steuerungstechnik der Werkzeugmaschinen und Fertigungseinrichtungen) vid universitetet i Stuttgart.

Studien visar att det finns mycket tid och pengar att spara genom att arbeta på ett annat sätt. 

– Generellt inställer sig frågan: Varför tar man fortfarande fram tvådimensionella ritningar vid konstruktionen när byggnation av apparatskåp sker i tre dimensioner? Upp till 35 procent av konstruktionstiden och upp till 22 procent av tillverkningstiden kan sparas när ritningarna helt går att lita på, säger Alexander Verl, chef för ISW.

ISW-studien uppger vidare att besparingar i tillverkningstiden på upp till 55 procent kan uppnås vid mekanisk bearbetning om exempelvis digitala ritningar används vid montering av apparatskåpens montageplåtat och sidogavlar. Och 90 procent mindre tid behövs för att installera elektriska komponenter när digitala apparatskåpsmodeller används för plintmontage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077