23948sdkhjf

Stora Enso investerar vid Maxau-bruket

Stora Enso har beslutat att installera en ny ångturbin med ett kylsystem med sluten slinga och ökad lagring av biomassa vid bruket i Maxau i Tyskland.

Investeringskostnaden är ungefär 25 miljoner euro och implementering av projektet beräknas starta tredje kvartalet 2018 och färdigställas 2020.

Målet är att säkerställa en långsiktig och lönsam energiproduktion vid Maxau-bruket genom ökad elproduktion och högre effektivitet. Den nya kondensturbinen med ångavtappning (57 MW) kompletterar det befintliga kraftvärmeverk som driftsattes 2010. Investeringen kommer att minska elkostnader och säkra långsiktig kostnadseffektivitet för pappersbruket. Vid slutförd installation är återbetalningstiden cirka fyra år.

Investeringen bidrar även till Stora Ensos färdplan för koldioxidneutralitet och vetenskapligt förankrade klimatmål genom högre andelar biomassa och högre effektivitet (mer än 50 000 ton koldioxidbesparing per år). Kylsystemet med sluten slinga kommer att ha en avsevärt mildrande påverkan på floden Rhen genom lägre värmeutveckling och betydligt mindre flodvattenutvinning.

Vi har nöjet att tillkännage denna viktiga investering som markerar vårt långsiktiga engagemang att förse våra kunder med högkvalitativa pappersprodukter från kostnadseffektiva och hållbara verksamheter. Det visar även på vår ambition om att ersätta fossilbaserade material och att bidra till en grönare ekonomi, säger Kati ter Horst, chef för divisionen Paper på Stora Enso.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14