23948sdkhjf

Testar cobotar i produktionslinjen

Plus Pack tecknar partnerskap med Universal Robots för att testa nya e-Serien av samarbetsrobotar, sk cobotar.

Plus Pack är en av Europas ledande tillverkare av aluminium- och plasttråg för livsmedelsmarknaden, och har länge diskuterat ett samarbete med robottillverkaren Universal Robots. De danska företagen är väl bekanta och ligger bara ett stenkast ifrån varandra i Odense på Fyn.

– I vår produktion har vi många års erfarenhet av att arbeta med industrirobotar, men vi vill ta robotautomatisering till nästa nivå. Vi tror att samarbetsrobotar har en stor potential. Det gäller både våra kollegor som arbetar med produktion, där en robot kommer att kunna hantera tunga ämnen och processer som ofta kräver monotona rörelser, men också för vår konkurrenskraft som företag, säger Camilla Haustrup Hermansen, Director Business Development & Marketing.

Hon betonar att Plus Pack strävar efter innovation och samarbete i allt man gör för att skapa lösningar för livsmedelsförpackningar.

– Ett samarbete med Universal Robots gör det möjligt för oss att få tillgång till ny kunskap och testa senaste teknik inom robotautomatisering. Universal Robots nya e-Serie cobotar är intuitiva att programmera, mångsidiga att använda och levererar nästan oändliga möjligheter.

– Tillsammans med en dedikerad grupp medarbetare har vi börjat en resa för att förnya och upptäcka nya möjligheter. Medarbetarna kommer att vara direkt involverade i processerna för att upptäcka, testa och implementera och vi har redan sett några bra resultat och engagemang, säger Camilla Haustrup Hermansen.

Projektet har till en början hållits hemligt och i nuläget vill hon inte närmare gå in på hur man testar att använda robotarna, då det kan ses som en affärshemlighet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08