23948sdkhjf

ABB ska driva nya kryssningsfartyg

ABB ska leverera ett komplett elektriskt kraft- och framdrivningssystem för Virgin Voyages nya fartygsflotta.

Det första fartyget från Virgin Voyages, som ska levereras 2020, blir det första i en serie på tre fartyg som designas och byggs med miljöansvar i åtanke.

Vart och ett av fartygen kommer att drivas med ABB:s Azipod, som är ett styrbart framdrivningssystem utan växlar, där den eldrivna motorn är placerad i en kapsel under vatten på skrovets utsida. Azipod har blivit industristandard inom kryssningssegmentet med beprövad förmåga att minska bränsleförbrukningen med upp till 15 procent jämfört med traditionella framdrivningssystem med remdrift.

Två Azipod XO-enheter, med en sammantagen framdrivningskapacitet på 32 MW (43 000 hästkrafter), kommer att driva vart och ett av de tre fartygen. Förutom högsta energieffektivitet ger Azipod XO-enheterna, där ”X” står för ”nästa generation” och ”O” för drift på öppen sjö, god manövrerbarhet och minimalt buller.

Varje fartyg förses med ABB:s kompletta elektriska kraftkoncept – en lösning som innefattar elgeneratorer, huvudelcentral, distributionstransformatorer och ett fjärrstyrsystem för manövrering av Azipod-enheterna från bryggan. Kombinationen av Azipod framdrivningssystem och ABB:s elektriska kraftkoncept gör det möjligt att konfigurera all utrustning till optimerad prestanda.

Fartygen kommer att ha möjlighet att koppla upp sig till ABB Abilitys infrastruktur med Collaborative Operations Centers. Detta nätverk använder fjärrstyrningsutrustning för övervakning och dataanalyser som möjliggör förebyggande underhåll, planerade insatser och till och med teknisk fjärrsupport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078