23948sdkhjf

Växer inom medicinteknik

Tyska Röchling koncernen investerar 35 miljoner euro i sin medicintekniska verksamhet.

Vidare har koncernens dotterbolag Röchling Advent Tool Mold, förvärvat amerikanska Precision Medical Products (PMP). Investeringen på 35 miljoner euro (383 miljoner kronor) genomförs för att expandera och skala upp produktionskapaciteten vid anläggningen i Neuhaus am RennwegTyskland.

Investeringen är en av koncernens största och innebär tillägg av en ny produktionsbyggnad på platsen som en del av tillväxtstrategin för den medicinska  divisionen. 

Expansionen kommer att öka kapaciteten signifikant vid Röchling Medical Neuhaus GmbH, skriver företaget i ett pressmeddelande. Koncernen lanserade sin medicintekniska division 2016 vid sidan av de två befintliga divisionerna industri och bil.  

I dagarna blev det även offentligt att dotterbolaget Advent Tool & Mold förvärvat ameriskanska PMP, tillverkare av formsprutad medicinsk utrustning, nålar och andra  precisionstillverkade metallprodukter. 

Det förvärvade bolaget har en produktionsyta på cirka 10.000 kvadratmeter varav 1900 kvadratmeter renrum, ISO-klass 7 och 8.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062