23948sdkhjf

De kan bli världens främsta entreprenörer

Claes Mellgren och Per Olof Andersson från verkstadskoncernen AQ Group är Sveriges representanter.
EY World Entrepreneur Of The Year hålls i Monaco den 13-17 juni. Det är en av världens finaste priser för entreprenörer.

Västeråsduon kommer att tävla mot entreprenörer från omkring 50 länder. Med på deltagarlistan finns också svenska Gudrun Sjödén som vann SEB:s pris för Bästa internationella tillväxt.

Vinnaren kommer att utses vid en gala den 16 juni.

– Vi är stolta över att få representera Sverige och ser fram emot att tävla om den prestigefulla utmärkelsen med vår entreprenörsresa. Vi har gått från en omsättning på 19 miljoner kronor till ett internationellt bolag med krävande kunder över hela världen och en omsättning på över fyra miljarder kronor. Det ska bli spännande att träffa och mäta sig med världseliten av entreprenörer, säger Claes Mellgren och P-O Andersson.

Juryns motivering till att AQ Group tidigare vann den svenska tävlingen var ett tydligt ledarskap där duon skapade en kraftig tillväxt. Trots hård konkurrens och prispress har AQ Group gått med vinst hela 92 kvartal i rad.

För drygt 20 år sedan skulle deras dåvarande arbetsplats på ABB läggas ned, men Claes och Per Olof hade andra planer.

Utan startkapital utifrån, då de fick nobben både från banker och Almi.

Det man hade var en affärsidé som de trodde på, tillika en stor kund. I dag är AQ Group en av Nordens största leverantörer av komponenter och system till industrin.

Till Monaco kommer också bland andra Lisa och Peter Rejler från den familjeägda teknikkonsulten Rejlers för att delta vid ett par programpunkter om familjeföretagande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078