23948sdkhjf

Fokus på applikationer som samarbetar

Onrobot, Optoforce och Perception Robotics finns med bland utställarna vid Automatica 2018 i München i mitten av juni.
Mässan öppnar dörrarna den 19 juni.

Enligt Enrico Krog Iversen, som är vd för den danska gripdonstillverkaren Onrobot och investerare i den ungerska sensorspecialisten Optoforce och det amerikanska nystartade Perception Robotics, så är det inte längre bara samarbetande robotar som är i fokus. Den förre vd:n för Universal Robots ser nu mer att det handlar om en holistisk syn på samarbetande applikationer.

– Vid den senaste automatica-mässan 2016 var jag fortfarande vd för Universal Robots. Inte ens då var samarbetande robotik ett nischämne längre och kunde knappast förbises – samarbete människa-robot var redan då i fokus för många deltagare på mässan. Sedan dess har marknaden exploderat igen: Utöver många nystartade företag har nu nästan alla etablerade robottillverkare även flera samarbetande lättviktiga robotmodeller i sin portfölj, säger Enrico Krog Iversen enligt ett pressmeddelande.

Han menar att samarbetande lätta robotar nu börjar bli så utbredda att de långsamt blir en viktig handelsvara för tillverkande företag. Fokus skiftar från själva robotarmen till hur den används – det vill säga till applikationen.

Onrobot (hall B4, stånd 508) har sin bas i danska Odense. Företaget tillverkar fingergripdon för användning vid samarbete.

Optoforce (hall B4, stånd 407) är ett ungerskt företag som är specialiserat på känsel för industrirobotik.

Perception Robotics (hall B4, bås 519) är ett nystartat företag från Los Angeles, USA, som är specialiserat på att hantera system med inspiration från naturen. Företaget kommer att presentera sina första produkter vid Automatica 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171