23948sdkhjf

Wibax utökar produktionen

Kemiföretaget Wibax har anpassat sin produktionsanläggning i Piteå och kan nu producera drygt 150 000 ton av produkter som flytande magnesium- och aluminiumsulfat årligen.

När det nya miljötillståndet börjar gälla kommer ytterligare ombyggnationer att ske i Wibax produktionsanläggning i Piteå för att anpassa arbetsmiljö och säkerhet samt minska miljöpåverkan, enligt ett pressmeddelande.

Tillståndet möjliggör ökad produktion av magnesiumsulfatlösning, som i färdig lösning exempelvis kan användas vid förbehandling av massa vid blekningsprocessen i skogsindustrin.

Produkten är lätt nedbrytbar och anses inte belasta miljön. Genom att dosera in bruksfärdig lösning istället för pulver minskar kundens kemikaliehantering och man slipper dammet från en torr produkt.

"Produkten ger ökad driftsäkerhet och färre underhållstimmar, vilket innebär bättre totalekonomi för kunden", kommenterar Fredrik Nyberg, Wibax.

Wibax producerar, anpassar och levererar kemikalier och biooljor med kontroll på hela kedjan från producent till slutkund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094