23948sdkhjf

Åtta partier åtta dagar – idag svarar Sverigedemokraterna

Inför valet i höst har Process Nordic ställt ett antal frågor till riksdagspartierna för att se hur de avser hantera den stora kompetensbristen i industrin. Dessutom har vi valt ut en industrigren i form av skogsindustrin för att få svar på vilken roll denna har i deras framtida Sverige. Varje dag i åtta dagar svarar respektive parti.

Frågorna vi ställde är:

1. Vilka är de tre viktigaste åtgärderna de vill genomföra för att se till att den svenska industrin inte tappar i konkurrenskraft som en följd av brist på kvalificerad arbetskraft under nästa mandatperiod?

2. Vilken roll har basnäringarna, som exempelvis pappers- och massaindustrin, i deras framtida Sverige?

3. Vilka är de viktigaste uppgifter som just pappers- och massaindustrin kan fylla för Sverige framöver?

4. Vilka utmaningar och möjligheter ser de för den svenska skogsindustrin, inklusive papper och massa, just nu?

Sverigedemokraterna:

1. Ingenjörer i allmänhet, men gymnasieingenjörer i synnerhet, väntas bli en stor brist framgent. Reformer på detta område tar i regel tid innan de får genomslag, men så fort vi får makten att bestämma så vill vi omedelbart göra en rad satsningar för att fånga upp ungdomars teknikintresse och välja inriktning som passar svensk industri. En tydlig signalpolitik jämte erforderlig allokering av resurser till utbildningar inom bl.a. teknik ligger högt på dagordningen.

2. Basnäringarna spelar en avgörande roll för landets välfärd och de arbetstillfällen som dessa bidrar med, inte minst i glesbygd. Därför ser vi det som avgörande att föra en klok energipolitik som fokuserar på leveranssäkerhet istället för orealistiska mål om sol- och vindkraft.

3. Erbjuda arbetstillfällen och skatteintäkter genom förädling av vårt gröna guld, skogen.

4. Reservatsbildning av skogsmark, vilket SD är motståndare till, är problematiskt, liksom en mycket oansvarig energipolitik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109