23948sdkhjf

Åtta partier åtta dagar – idag svarar Kristdemokraterna

Inför valet i höst har Process Nordic ställt ett antal frågor till riksdagspartierna för att se hur de avser hantera den stora kompetensbristen i industrin. Dessutom har vi valt ut en industrigren i form av skogsindustrin för att få svar på vilken roll denna har i deras framtida Sverige. Varje dag i åtta dagar svarar respektive parti.

Frågorna vi ställde är:

1. Vilka är de tre viktigaste åtgärderna de vill genomföra för att se till att den svenska industrin inte tappar i konkurrenskraft som en följd av brist på kvalificerad arbetskraft under nästa mandatperiod?

2. Vilken roll har basnäringarna, som exempelvis pappers- och massaindustrin, i deras framtida Sverige?

3. Vilka är de viktigaste uppgifter som just pappers- och massaindustrin kan fylla för Sverige framöver?

4. Vilka utmaningar och möjligheter ser de för den svenska skogsindustrin, inklusive papper och massa, just nu?

Kristdemokraterna:

1. Att säkra en attraktiv och tillgänglig bostadsmarknad med fler bostäder. Både i centrala lägen genom en rörlig bostadskedja och nya bostäder på lägen som lockar bortom städerna. Det ska också vara lönsamt att arbeta, så världens högsta marginalskatter måste reduceras. Slutligen måste vi upprätthålla och förstärka dagens kvalitet i vårt utbildningsväsende.

2. Dessa näringar ska bära de främsta innovationerna för morgondagens bränsle- och materiallösningar och utgöra en kunskapsintensiv kretsloppsbaserad råvaruproduktion. Ett starkt privatägt skogsbruk är en förutsättning för råvaran.

3. Nya produkter från skogsråvara till hus eller textilier parat med traditionella applikationer från sågat trä har potentialen att skapa många jobb för framtiden parallellt med hållbarhetslösningar för material och bränsle.

4. Efterfrågan har förändrats kraftigt och skogsindustrin har behövt ställa om, hitta nya marknader och utveckla nya produkter. Ett politiskt problem är diskussioner kring ägande- och brukanderätten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063