23948sdkhjf

Satsar mer inom förädlingsforskning

För att utveckla nya affärsmöjligheter och fortsatt vara ett innovativt och lönsamt företag, ökar Lantmännen sina satsningar på forskning, utveckling och innovation.

Lantmännen höjer nu anslaget till Forskningsstiftelsen med 10 miljoner kronor, med fokus på att skapa mervärde av spannmål.Lantmännens Forskningsstiftelse riktar sig till forskare och innovatörer vid universitet, högskolor och institut i Norden. Totalt satsar Lantmännen 250 miljoner kronor på forskning årligen, både i egen regi och i partnerskap med andra företag och organisationer, och har ett världsomspännande forskningsnätverk.

Ett exempel på Lantmännens satsningar inom FoU är arbetet med att utveckla framtidens havresorter. Lantmännens forskning på havre sker genom egen växtförädling i Svalöv, arbetet i Sveriges nya havrecenter ScanOats och via grundforskning inom forskningsföretaget CropTailor i Lund.

En annan viktig satsning är samarbetet med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Två industridoktorander vid SLU påbörjar nu varsitt forskningsprojekt för Lantmännen, dels inom foder - ett prioriterat område både ur klimat och produktionsperspektiv - och dels relaterat till mjölkvalitet för bagerier.

Lantmännen tar vara på entreprenörskap genom programmet Växthuset – ett praktiskt utbildningsprogram inom affärsutveckling, som syftar till att omvandla innovativa idéer till lönsamma affärer. Efter sommaren lanseras ett nytt program, med fokus på ”Foodtech”, bland annat livsmedelsinnovationer och uppskalning i testbäddar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425