23948sdkhjf

Klart för energileverans ur havet

Svenska miljöteknikbolaget Minesto har slutfört sin installationsfas till havs i bolagets DG500-projekt i Wales.

Efter att förankringslina, boj med mikronätsystem samt kabel mellan boj och fundament har installerats är nu alla stödjande komponenter och system som behövs för att leverera energi från Minestos första system, Deep Green-teknologin anpassad för storskalig elproduktion, på plats.

Vi är mycket nöjda med att ha slutfört detta steg mot att installera vårt kraftverk DG500 i Holyhead Deep. Operatörsteamet i Holyhead har med stöd från kollegor i Sverige och Nordirland gjort ett strålande jobb för att genomföra installationsarbetet på ett säkert och effektivt sätt, säger David Collier, operativ chef på Minesto.

Installationen av den boj som rymmer ett mikronätsystem (micro grid system, MGS), som kommer att användas för att hantera och analysera elektricitet genererad av Minestos marina kraftverk DG500, följdes av installation av förankringslinan (tether). Förankringslinan fäster kraftverket till fundamentet på havsbotten och rymmer även kablar för kraftöverföring och datakommunikation.

Efter det installerades kabeln som löper längs havsbotten från fundamentet och kopplar ihop DG500-enheten med MGS-bojen. Detta avslutade installationen av den infrastruktur som krävs för att Minestos första DG500-system ska kunna testas och demonstreras i produktionsmiljö vid bolagets site i Holyhead Deep.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093