23948sdkhjf

Stora samarbetar med lantbruksuniversitet

Stora Enso har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) om ett långsiktigt samarbete inom skogsbruk och biobaserade material.

Huvudmålet med samarbetet är att gemensamt driva projekt inom forskning och utveckling, utbildning, kompetensbyggande och innovationer – för att utveckla ny kunskap inom hållbart skogsbruk och träbaserad biomassa.

Särskilda fokusområden är biobaserade material, skogs- och ekosystemhantering, skogsbruksteknik samt växt- och skogsproduktion.

Dessutom är tanken att samarbetet ska förbättra förutsättningarna för kompetensutveckling för de anställda vid Stora Enso och SLU.

Samarbeten med ledande akademiska institut såsom SLU är avgörande för Stora Ensos strategi och stödjer vår fortsatta transformation till ett företag inom förnybara material, säger Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström.

– Genom att samarbeta med ett av världens främsta universitet inom skogsvetenskap kan vi accelerera denna utveckling samtidigt som vi ökar vår exponering mot utbildade talanger inom vår bransch

Peter Högberg, rektor vid SLU, säger att Stora Ensos ambitioner stämmer väl överens med SLU:s mål att bryta ny mark inom forskning och utbildning för biobaserad teknik.

– Genom detta avtal kan vi tillsammans stärka länken mellan industrin och den akademiska världen mot det gemensamma målet om en förnybar framtid, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11