23948sdkhjf

Genombrott på indisk elmarknad

Svenska Metrum har tagit hem en genombrottsorder i miljonklassen till Tata Power i Mumbai.

Ordern bygger på leverans av energi- och elkvalitetssytem till ett av de främsta elnäten i Indien. Affären beräknas på sikt vara värd flera miljoner kronor.

– Det här är en mycket viktig första referensorder för oss i Indien. Här är elnätet under full utbyggnad och uppgradering. Affären visar att vi kan tillföra stort värde i den fortsatta utvecklingen av elnäten, säger Magnus Andersson, vd på Metrum.

Metrum har varit aktiva i Indien i flera år, och den här affären var möjlig mycket tack vare långsiktighet och uthållighet från svenska staten. Metrum har deltagit i Energimyndighetens program India-Sweden Innovations´ Accelerator (ISIA) i Indien. Ytterligare stöd har man fått från Energimyndigheten och Swedfund för att bland annat utföra demonstrationsprojekt i Indien.

Metrum är dessutom det enda svenska företaget som är med i Tata Power Delhi Smart Grid Demo Center, en installation som invigdes av energiminister Ibrahim Baylan och Sveriges ambassadör i Indien (bilden), koordinerat av Business Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062