23948sdkhjf

Billerud Korsnäs omorganiseras – inleder samtal med facket

Vd Petra Einarsson: "För att dra maximal nytta av dessa förutsättningar måste vi bli snabbare och ha en tydligare ansvarsfördelning internt i bolaget"
Billerud Korsnäs skriver i ett pressmeddelande att man inom kort kommer att inleda fackliga förhandlingar för en ny organisation med fullt resultatansvar i tre divisioner.

– Under min första tid i BillerudKorsnäs har jag slagits av de goda förutsättningarna vi har för lönsam tillväxt. För att dra maximal nytta av dessa förutsättningar måste vi bli snabbare och ha en tydligare ansvarsfördelning internt i bolaget, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Detta vill vi åstadkomma i en ny organisation med tre affärsdrivande divisioner med fullt resultatansvar.

I dag är organisationen uppbyggd i en matris med tre affärsområden, en produktionsorganisation och ett antal stabsfunktioner organiserade efter funktion. Enligt det nya förslaget kommer verksamheten istället att organiseras i tre divisioner uppdelade utifrån områdena säck- och kraftpapper, kartong- och wellmaterial samt förpackningslösningar.

Vidare skriver Billerud Korsnäs att produktionsanläggningarna kommer att ingå i divisionerna för säck- och kraftpapper samt för kartong- och wellmaterial. Hur detaljerna ser ut vill man dock inte avslöja – de kommer att arbetas fram och förhandlas successivt.

Parallellt med arbetet görs även en översyn av koncernledningens roller och sammansättning.
Efter slutförda förhandlingar är målet att en ny organisation ska bemannas och börja gälla under senare delen av 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093