23948sdkhjf

Momentum Industrial förvärvar MRO-verksamhet

Momentum Industrial har tecknat avtal om att förvärva Brammers svenska MRO-verksamhet (underhåll, reparation och service).

Genom förvärvet stärker Momentum Industrial sin position som en ledande leverantör av industrikomponenter och tillhörande tjänster till svensk industri ytterligare.

De förvärvade verksamheterna levererar industrikomponenter och andra MRO-produkter för underhåll, reparationer och drift, samt servicetjänster till industriföretag från åtta lokala försäljnings- och serviceenheter runt om i Sverige. På samtliga orter utom två (i Stockholm och Karlshamn) kommer de lokala enheterna att samordnas i Momentum Industrials nuvarande verksamheter på samma orter.

– De förvärvade enheterna är väletablerade verksamheter som delar samma affärsidé och mål som vi och med goda kundrelationer till industriföretagen på de lokala orterna. Genom att kombinera våra verksamheter kan vi tillsammans stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet för både nuvarande och nya kunder ytterligare. Vi ser goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt, säger Jimmy Norlinder, vd för Momentum Industrial.

– I samband med vårt beslut att avyttra de svenska MRO-enheterna var det avgörande att hitta en strategisk och långsiktig partner. Genom avyttringen till en väletablerad och framgångsrik aktör på den svenska MRO-marknaden som Momentum Industrial kommer kunderna kunna erbjudas fortsatt god service och de anställda en positiv utveckling, säger Paul Van Der Rest, vd för IPH-Brammer Eastern Europe & Nordics.

Tillträde beräknas ske i slutet av maj 2018 med beaktande av sedvanlig arbetsrättslig praxis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078