23948sdkhjf

Framtidens fabrik i fokus på Elmia

Kollaborativa robotar och digitalisering för framtidens fabrik står på agendan när ABB ställer ut på Elmia Automation.

ABB har ambitionen att hjälpa sina kunder att stärka konkurrenskraften, och samtidigt förbättra flexibiliteten och skörda fördelarna med ett allt mer uppkopplat tillverkningsekosystem.

När Elmia Automation slår upp portarna för fjärde gången finns ABB med och man satsar stort.

Exempel på innehåll i ABB-montern är robotceller för säker och kollaborativ tillverkning, maskinbetjäning samt 3D-print. Dessutom presenteras robotprogrammering via RobotStudio och drifttagning med hjälp av VR och digitala tvillingar.

ABB visar en kollaborativ YuMi-robot i montern, som är integrerad med ABB:s motorer och frekvensomriktare och som plockar godis åt besökarna. Man visar också hur lätt det är att koppla upp ABB-robotar och därmed jobba proaktivt med underhåll och livscykelplanering, genom My ABB-portalen och erbjudandet Connected Services.

Det finns möjlighet att prova på Virtual Commissioning i Automation Builder, där besökare kan simulera virtuella ändringar i RobotStudio. ABB visar även robotceller från FlexLoader-familjen, med den senaste 3D-tekniken och visionsystem för maskinbetjäning.

Helkompatibla, flexibla och skalbara frekvensomriktare speciellt optimerade för maskinapplikationer och maskinbyggare finns också i montern (D 02:40).

– Vi ser mycket fram emot årets mässa. Den är en viktig arena för företag inom tillverkande industri och en spännande mötesplats för att svensk industri ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftig och hänga med i utvecklingen mot framtidens produktion, säger Joakim Rosenqvist, försäljningschef för ABB-enheten Robotics i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206