23948sdkhjf

Driftstörningar drabbar produktionen i Vallvik

Produktionen i Rottneros bruk i Vallvik har drabbats av driftstörningar.
Driftstörningar har resulterat i oplanerade stopp i blekeriet och sodapannan vid Vallviks bruk.

– Vid en omställning fick vi ett haveri i blekeriet och efter det uppstod ett problem i sodapannan, säger Monica Pasanen, finanschef på Rottneros.

– Det hela inträffade under fredagen och under lördagen tog vi beslut om att stänga ner blekeriet och sodapannan.

Rottneros meddelade under söndagen att arbetet med att åtgärda problemet pågår och man beräknar att produktionen återgår till normal kapacitet på onsdag den 9 maj.

Koncernen beräknar produktionsbortfallet till 6 000 ton, vilket motsvarar ungefär 6 procent av den beräknade produktionen för andra kvartalet. Enligt Monica Pasanen har man ännu inte tittat närmare på exakt hur mycket man beräknar att stoppet påverkar koncernens finansiella resultat för perioden.

Finns det möjlighet att ta igen produktionen?
– När man gör en beräknad produktion för ett helår eller ett kvartal räknar man med att det kommer att finnas dagar när produktionen inte kan köras till hundra procent, så visst finns det möjlighet att ta igen en del.

– Men eftersom att vi producerar alla dagar i veckan under året förutom under planerade revisionsstopp för sodapannan så finns det inga extradagar att ta till för att täppa igen hålet, så visst blir det ett tapp. Samtidigt finns det en möjlighet att det inte är 6 000 ton utan något mindre om det flyter på bra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094