23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på återvunnen kimrök

Efterfrågan på nyproducerade däck förväntas fortsätta öka de kommande åren. Det skapar intresse för den återvunna kimrök som svenska Enviro producerar.

Att hela marknaden ökar kan innebära att flera olika krafter samverkar för ökad efterfrågan på vår återvunna kimrök, EnviroCB. Den starkaste drivkraften för Enviro är att flertalet stora aktörer i däckbranschen uttryckligen ska öka andelen återvunnet material i nytillverkade däck, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Den globala däckförsäljningen beräknades nå tre miljarder enheter under 2017 enligt Imarc Group. Researchfirman Freedonia Group förklarar den här tillväxten med högre inkomstnivåer i utvecklingsländer och en växande global ekonomi, vilket bidrar till att fler bilar rullar och även att den genomsnittliga körsträckan ökar.

– Här arbetar vi för att vara rätt positionerade på en världsmarknad som tydligt svänger mot en mer cirkulär ekonomi. Dessutom levererar vi återvunnen kimrök till bilindustrin sedan två år vilket bara talar till vår fördel.

Kvaliteten på Enviros återvunna kimrök har redan bekräftats av flera internationella däckproducenter, och produktionstestas för närvarande hos flera andra.

Kimrök är ett fint kolpulver som används till målarfärg, tryckfärger med mera samt som tillsats i bildäck och andra industriprodukter. Ofta används dess engelska namn carbon black även i Sverige, och som pigment har det även andra namn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094