23948sdkhjf

Tar hem affär hos Sandvik

Maintpartner ska implementera ett verktyg för artificiell intelligens, AI, vid Sandviks varmvalsverk i Sandviken.
Tanken med utrullningen är att verktyget ska övervaka produktionen vid anläggningen.

Beställare är Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology, SMT. Affären gäller MP Intelligence som är ett AI-baserat verktyg för prediktiv analys. Implementeringen som går snabbt har redan startat.

Systemet varnar för framväxande fel och processtörningar före andra system reagerar. Det ska säkra Sandviks produktion. Det ska också styra operatörerna för att optimera anläggningens drift och processer.

– Verktyget hjälper till med att undvika förluster som kan uppgå till flera miljoner euro på grund av oväntade fel och påföljande produktions- och driftstopp. Detta avtal stärker vår position inom metallindustrin medan analyserna redan har en stadig position inom andra branscher som energi-, kemi- och läkemedelsindustrin, säger Otto Tarkiainen, chef för enheten produktivitet och digitala lösningar vid Maintpartner, enligt ett pressmeddelande.

Sandvik Materials Technology är en stor global tillverkare av rostfritt stål, pulverbaserade legeringar och speciallegeringar för krävande industrier. Sandvikens stålverk tillverkar varmvalsade stålprodukter med en årlig kapacitet på 250 000 ton.

Maintpartner är verksamt inom industriell drift och underhåll i norra delen av Europa. Företaget har cirka 1 900 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096