23948sdkhjf

Styrkebesked från Trelleborg

Trelleborg inledde året med ett starkt resultat. Den organiska försäljningen ökade med 4 procent, och den organiska tillväxten med 5 procent. Resultat före skatt inklusive jämförelsestörande poster landade på 1.211 miljoner kronor, vilket låg över analytikernas förväntningar på ett resultat före skatt på 1.161 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Rörelseresultatet, ebit, exklusive engångsposter landade på 1.291 miljoner för perioden och omsättningen uppgick till 8.577 miljoner kronor.

Bolagets största affärsområde, Trelleborg Sealing Solutions, utvecklas väl och rapporterade sitt högsta kvartalsresultat hittills. Trelleborg Industrial Solutions fortsätter att uppvisa en god tillväxttakt, och det är framför allt inom de industrirelaterade verksamheterna man ser en stark tillväxt. Även lönsamheten ökade som ett resultat av högre volymer och god kostnads-kontroll.

– Vi upplevde en fortsatt ansträngande marknadssituation inom vår offshore olja & gas-verksamhet under kvartalet. En viss ökning i marknadsaktiviteten bedöms dock leda till förbättringar under den senare delen av året. Arbetet med att positionera om vår offshore olja & gas-verksamhet fortsätter enligt plan, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef.

Enligt Peter Nilsson har investeringstakten inom koncernen har aldrig varit högre.

– Ett exempel på detta är att vi efter sommaren kommer inviga Trelleborg Sealing Solutions nya Innovation Center i Tyskland, vilket kommer säkerställa att vi fortsatt ligger i framkant inom tätningsteknologi. Vi fortsätter även att positionera oss geografiskt, och exempel på det är invigningar av två nya fabriker i Kina och Indien, säger Peter Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078