23948sdkhjf

Robot premiärvisades på Hannovermässan

ABB fortsätter att släppa nyheter på Hannovermässan. Nu har de lanserat en liten robot.

ABB Ability TXplore,heter en servicetjänst som använder en nedsänkbar robot för transformatorinspektioner. Den trådlösa roboten kan manövreras igenom en vätskefylld krafttransformator för att utföra snabba, säkra och kostnadseffektiva invändiga inspektioner, vilka kan delas med globala experter på fjärrbasis praktiskt taget i realtid.

Innovationen förbättrar säkerheten genom att minska risken för personalen, minskar stilleståndstiden då inspektionerna görs till ett par timmar istället för dagar och minskar kostnaden för inspektionerna med minst 50 procent.

ABB har också visat upp nyheten Ability TXpertTM, världens första digitala distributionstransformator. TXpert tillhandahåller intelligens för att maximera tillförlitligheten, optimera drift- och underhållskostnaderna samt förvalta tillgångarna på ett effektivare sätt.

Systemet bygger på plattformen ABB Ability och uppkopplade enheter för att generera information och agera och ta beslut utifrån det. Produkten är den första av sitt slag att integrera sensorteknik direkt i transformatorn under tillverkningsprocessen, vilket leder till en högre noggrannhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093