23948sdkhjf

Halv miljon i böter för olycka vid Södra Cell

I februari 2016 förlorade en man sin arm i en arbetsplatsolycka vid Södra Cell i Varberg, bolaget som hyrde ut mannen döms nu till 500 000 kronor i böter.
Den 11 februari 2016 inträffade en arbetsplatsolycka vid Södra Cell Värö i Varberg. En man skadades allvarligt vid en klämningsolycka och förlorade armen.

Mannens arbetsuppgifter bestod av att hyra ut arbetsredskap och att serva samt reparera dem vid en tillfällig uppställningsplats.

Olyckan inträffade då mannen körde en bomlift vars korg blev påkörd av ett lok, kraften från kollisionen fick maskinen att vridas mot en annan uppställd maskin och mannens arm klämdes mellan maskinerna.

Bolaget som hyrde ut mannen till bruket döms nu till 500 000 kronor i företagsböter för att av oaktsamhet orsakat mannen skadorna, enligt ett strafföreläggande om arbetsmiljöbrott.

Oaktsamheten har bestått i att bolaget brustit i riskbedömningen av uppställningsplatsens närhet till tågspåret samt förhållandena vid hantering av stora maskiner på området, enligt strafföreläggandet från riksenheten för miljö- och arbetsmål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094