23948sdkhjf

De förvärvar specialpappersbruk i Brasilien

Ahlstrom-Munksjö förvärvar för cirka 100 miljoner euro MD Papéis Caieiras specialpappersbruk i Brasilien från industrikonglomeratet Formitex Group.

Caieiras produktutbud överensstämmer väl med Ahlstrom-Munksjös; 80 procent av försäljningen motsvarar Ahlstrom-Munksjös nuvarande produktportfölj. De årliga synergieffekterna beräknas uppgå till 6 miljoner euro.

Nettoomsättningen för den brasilianska verksamheten är cirka 80 miljoner euro om året, och rörelseresultatet låg 2017 på cirka 13 miljoner euro.

Caieiras-fabriken ligger i närheten av Ahlstrom-Munksjös befintliga produktionsanläggningar i Jacarei, som är en del av affärsområdet Industrial Solutions, och i Louveira, en del av affärsområdet Filtration and Performance.

Fabriken ger tillgång till lokal produktion av dekorpapper, vilket förstärker koncernens serviceutbud och partnerskap med befintliga kunder, som hittills har varit hänvisade till import. Ahlstrom-Munksjö blir en global ledande tillverkare av dekorpapper och fabriken ger en konkurrenskraftig plattform för fortsatt tillväxt i Sydamerika.

Vi har gott om möjligheter att växa i våra befintliga produktsegment, fortsätta med ny produktutveckling och överväga tillväxt i närliggande segment, säger Hans Sohlström, VD och koncernchef för Ahlstrom-Munksjö Oyj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062