23948sdkhjf

Ståltillverkaren ökade

Ståltillverkaren SSAB:s rörelseresultat steg det första kvartalet 2018 med 214 Mkr jämfört med första kvartalet ifjol och uppgick till 916 miljoner kronor. Dock var det inte i linje med prognossammanställningen från SME Direkt som siktat på på 1.171 miljoner kronor. Rörelsemarginalen blev 5,3 procent, att jämföra med väntade 6,6 procent.

Resultatet steg jämfört med föregående kvartal och landade på 769 miljoner kronor för det första kvartalet före skatt. Här hade analytikerna räknat med 976 miljoner kronor.

Kvartalet påverkades negativt av vissa driftsstörningar. En produktionsstörning orsakade stopp i masugnen under två veckor i Oxelösund och påverkade SSAB Special Steels. Under kvartalet hade man även kapacitetsproblem med tågtransporter av stålämnen som orsakade produktions- och leveransbortfall för SSAB Europe. Problemen var åtgärdade vid kvartalets utgång.

I ett pressmeddelande skriver SSAB att efterfrågan är fortsatt god på deras marknader och SSABs tillväxtinitiativ utvecklades väl under kvartalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094